Rektör Alma Terapi Merkezi Yapılacak Tuz Mağaralarında İncelemelerde Bulundu

Iğdır Üniversitesi ve Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) iş birliğiyle yürütülen Tuz Mağaraları Terapi Merkezi projesi, Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma ve SERKA Genel Sekreteri İbrahim Taşdemir tarafından yerinde incelendi.

Iğdır Üniversitesi ve SERKA iş birliği, Iğdır İl Özel İdare ve Tuzluca Köylere Hizmet Götürme Birliği ortaklığıyla yürütülen projede çalışmalar devam ediyor. Yürütülen çalışmaları yerinde inceleyen Rektör Alma ve SERKA Genel Sekreteri Taşdemir, proje koordinatöründen çalışmalar hakkında bilgi aldı.

1.7 milyon TL bütçeyle yürütülüyor

Proje koordinatörü tarafından paylaşılan bilgilere göre; yaklaşık 1.7 milyon TL bütçesi olan ve yüzde 75’i Ajans tarafından karşılanan proje ile Tuz Mağaralarında 25 odalı terapi merkezi yapıldı. Projede terapi merkezinin yanı sıra, bir mağaranın da sinema ve gösteri salonu haline getirilecek. Bazı mağaralarda çeşitli sosyal aktiviteler de gerçekleştirilecek ve ziyaretçilerin daha eğlenceli vakit geçirmeleri sağlanacak.

Türkiye’de en kaliteli kaya tuzlarının çıkarıldığı Tuzluca Tuz Mağaralarında hayata geçirilen projenin, 2021 yılının ortalarında bitirilmesi hedefleniyor.

• Yayımlama Tarihi: 28 Ekim, 2020