Rektör Alma TRT Erzurum Radyosunda Kayısı Çekirdeğinden Kozmetik Üretimi Projesini Anlattı

Rektör Alma, TRT Erzurum Radyosunun canlı yayınına katılarak Üniversitemizin Iğdır kayısısının çekirdeğinden kozmetik üretimi projesi hakkında soruları cevaplandırdı. Rektör Alma, Iğdır’ın marka ürünlerinden biri olan Iğdır kayısısının coğrafi tescil işareti almasında Üniversitemizin öncü rolünden bahsederek başladığı konuşmasında; Iğdır kayısısının ayırt edici özellikleri, faydaları, meyve ve çekirdeğindeki etken maddeler hakkında bilgiler verdi.

“Kayısı çekirdeğini değerlendirmek için kozmetik üretimine yöneldik”

Sofralık Iğdır kayısısının raf ömrünün uzatılması konusunda Üniversitemizdeki çalışmalara dair bilgiler de veren Rektör Alma, kayısı çekirdeğinin değerlendirilmesi hususunda da kozmetik ürünlerinin üretimine yöneldiklerini ifade etti. Rektör Alma konuşmasında, Üniversitemizin Iğdır yöresine katma değer sağlamayı ve istihdam yaratmayı amaç edindiğinin altını çizerek, Üniversitemizin bu amaca yönelik projelerini de anlattı.

Rektör Alma röportajın sonunda, bu çalışmaların yürütüldüğü Kozmetik Bölümüne ve diğer bölümlerimize üniversite tercih aşamasında olan tüm öğrencileri davet etti.

• Yayımlama Tarihi: 28 Temmuz, 2020