Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Beydemir’den Üniversitemize Ziyaret

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şükrü Beydemir, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma’yı ziyaret etti.

Rektörlük makamında gerçekleşen ziyarette Rektör Alma, mevkidaşı Beydemir ile bir süre sohbet edip bilgi alışverişinde bulundu.

İkili arasında yapılan görüşmede akademik üretkenlik, güçlü akademik performans, üniversite-sanayi iş birliğine dair yeni modeller, üniversitelerin uluslararası etkileşimleri ve iki üniversite arasında üretilecek ortak projeler masaya yatırıldı.

Görüşmenin ardından Üniversitemiz Şehit Bülent Yurtseven Kampüsü bünyesinde yer alan atölyeler, Araştırma Laboratuvarı Araştırma ve Uygulama Merkezi (ALUM), Gençlik Kütüphanesi, ve seyir tepesi gezildi.

Ziyaret Kahvaltı Programı ve Karaağaç Kampüsü Gezisiyle Devam Etti

Ziyaretin ikinci gününde ise Rektör Alma, misafiri Rektör Beydemir’i Üniversitemiz Uygulama Oteli’nde gerçekleştirilen kahvaltı programında ağırladı.

Ardından Karaağaç Kampüsü’nde bulunan KÜMER Müzesi, Tuz Mescidi, Halı Kilim Atölyesi ve Sağlık Merkezi ziyaret edildi. Rektör Alma burada yapılan çalışmalar hakkında Rektör Beydemir’e çeşitli bilgiler verdi.

Ziyaretin sonunda kısa bir açıklamada bulunan Rektör Beydemir, misafirperverliği için Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma’ya teşekkür etti. Rektör Beydemir, Şeyh Edebali ve Iğdır Üniversiteleri arasında geliştirilecek ortak çalışmaların, bölgesel ve ulusal ölçekte katkılar sağlayacağını ve bu paydaşlığın Türkiye’nin diğer üniversitelerine örnek teşkil edebileceğini ifade etti.

Rektör Alma ise ziyaret ile ilgili, “Ülkemizin önemli üniversitelerinden biri olan Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Şükrü Beydemir’i Üniversitemizde ağırladık. Yaptığımız çalışmalar, hedeflerimiz ve çeşitli iş birlikleri hakkında görüşmeler gerçekleştirdik. Bundan sonra ilişkilerimizin ortak çalışmalar ve projeler ile sürmesini planlıyoruz. Kendisine ziyaretleri için çok teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Ziyaret programı, Rektör Alma ve Rektör Beydemir'in Tarımsal Uygulama ve Araştırma Merkezimizdeki incelemelerinin ardından son buldu.

• Yayımlama Tarihi: 23 Eylül, 2022