Tuzluca’da Öğrenciler İçin Robotik Kodlama Atölyesi Açıldı

Iğdır’ın Tuzluca ilçesinde Halk Eğitim Merkezi, Tuzluca İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Serhat Kalkınma Ajansı destekli robotik kodlama atölyesi açıldı.

Açılış törenine Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, Tuzluca Kaymakamı Salih Çiğdem, Tuzluca Belediye Başkanı Ahmet Sait Sadrettin Türkan, Iğdır İl Milli Eğitim Müdürü Servet Canlı, SERKA Koordinatörü Ramazan Mutlu Doğaner, il protokolü ve öğrenciler katıldı.

Kurdele kesimi ile açılışı yapılan atölyede incelemelerde bulunan Rektör Alma, atölyede verilecek eğitim ile ilgili bilgi aldı. Rektör Alma daha sonra öğrenciler ve eğitmenler ile sohbet ederken TEKNOFEST’e katılmalarını tavsiye etti.  Rektör Alma ayrıca geleceğin meslekleri arasında görülen ve çocukların gelişiminde büyük katkısı olan robotik kodlamanın yaygınlaştırılması için açılan robotik kodlama atölyesinin çok önemli olduğuna dikkat çekerek “İlçemiz ve ülke genelinde bilişim alanında bu tarz faaliyetlerin arttırılması ülkemizin geleceği için büyük önem taşıyor.” ifadelerini kullandı.

Öğrencilerin sözel, sayısal ve sosyal zekâlarını geliştirmek ve çocukların hangi yönde becerilerinin olduğunu keşfetmek amacıyla kurulan atölye, çocukların robotik kodlama dünyasına giriş yapmalarını sağlarken onların kodlamanın temel kurallarını öğrenmelerini sağlayacak.

• Yayımlama Tarihi: 05 Ocak, 2022