Uluslararası “20. Yüzyılın İlk Yarısında Türk-Ermeni ilişkileri” Sempozyumu Nahçıvan Gezisi ile Sona Erdi

Onursal Başkanlığını Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma’nın yaptığı ve Iğdır Üniversitesi ile Türk Tarih Kurumu tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen "20. Yüzyılın İlk Yarısında Türk-Ermeni İlişkileri Sempozyumu", yapılan sunumlar ve düzenlenen gezi ile sona erdi.

Iğdır Üniversitesi Karaağaç Kampüsü'nde düzenlenen sempozyumun birinci ve ikinci günü, 22 ayrı oturumda 105 tebliğ sunuldu. Sempozyumun son günü ise, sempozyum katılımcıları için Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti'ne gezi düzenlendi. Sempozyum Düzenleme Kurulu Başkanı Iğdır Üniversitesi Öğr. Gör.  Arslantürk Akyıldız, sempozyumla ilgili yaptığı değerlendirmede sempozyuma ilginin yoğun olduğunu belirterek; “Kongrenin ilk günü çok verimli geçti. İkinci günü de sorunsuz bir şekilde devam etti. Katılımcıların ilgisi bizleri fazlasıyla mutlu etti. Dışarıdan gelen akademisyenlerimizi en iyi şekilde ağırlamak için, Iğdır Üniversitesi olarak büyük gayret gösterdik. Sempozyum sunumlarımızı bitirdik. Sempozyuma katılanlar için Nahçivan Özerk Cumhuriyeti’ne bir gezi düzenledik. Düzenlediğimiz bu geziyle de sempozyum sona ermiş oldu.” şeklinde konuştu.

Sempozyumda sunulan bildirilerin tam metinleri yakın zamanda kitap olarak basılacak.

• Yayımlama Tarihi: 18 Ekim, 2019