Üniversitemizde “ISO9001 Eğitimi” Verildi

Iğdır Üniversitesi’nde görev yapan akademik ve idari personel için Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) teknik destek projesi kapsamında “ISO9001 Eğitimi” verildi.

Eğitim programı, Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma’nın konuşması ile başladı. Rektör Alma konuşmasında, eğitim kurumlarının sürekli olarak kendilerini güncellemesi ve hizmet kalitelerini artırması gerektiği yönünde mesaj verdi. Başdenetçi Muzaffer Cantürk ise; eğitimde revizyon süreci, kalite yönetim prensipleri, PUKÖ modeli (Planla-Uygula-Kontrol Et-Önlem Al), risk tabanlı düşünme, iç tetkik eğitimi, tetkikçi özellikleri, tetkik prensipleri, tetkik tanımları, tetkik planlaması, proseslerin sırası ve etkileşimlerinin belirlenmesi, proseslerin yönetimi gibi konular hakkında bilgiler paylaştı.

Ayrıca bu eğitim ile Iğdır Üniversitesi akademik ve idari personeline daha kaliteli bir çalışma ortamı sağlanması ve öğrencilerimizin eğitim standartları da bir üst seviyeye çıkarılması hedeflendi.

• Yayımlama Tarihi: 13 Ekim, 2021