Üniversitemizde ‘Kütüphane Haftası’ Etkinlikleri Düzenlendi

Iğdır Üniversitesi Karaağaç Kampüsünde ‘Kütüphane Haftası’ etkinlikleri kapsamında bir dizi program düzenlendi. 7/24 Okuma Salonunda sergi açılışı ile başlayan program, ’81 ilde kitap okuyoruz’ etkinliği ve Üniversitemiz Müzik Bilimleri Bölümü öğretim üyeleri ve öğrenciler tarafından gerçekleştirilen müzik dinletisi ile devam etti.

’57. Kütüphane Haftası Etkinlikleri’ ülke genelinde çeşitli programlarla kutlandı. ’81 ilde kitap okuyoruz’ sloganıyla düzenlenen etkinliklere Üniversitemizde bir dizi programla katılım sağladı. Karaağaç Kampüsü bahçesinde yapılan etkinlikte ilk olarak 7/24 Okuma Salonunda sergi açılışı yapıldı. Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma’nın gerçekleştirdiği açılışa; Üniversitemiz akademik ve idari personeller katıldı. Sergi açılışından sonra Rektör Alma ile beraber Üniversitemiz personelleri kitap okuma yaptı. Programda ayrıca Iğdır Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bilimleri Bölümü öğretim üyeleri ve öğrenciler tarafından müzik dinletisi gerçekleştirildi.

‘Güzel görüp güzel düşünmek için okumak gerekir’

Kütüphane haftası etkinliklerine ilerleyen günlerde de sergi ve panelle devam edileceği mesajını vererek konuşmasına başlayan Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, “hayat çok kısa zamanımızı iyi değerlendirmeliyiz. Bu manada güzel görüp güzel düşünmek gerek, bunu sağlayabilmek için okumak önemli bir eylem. Özellikle teknolojinin gelişmesiyle beraber fiziki bir kitaba dokunmaz olduk. Bu tarz etkinliklerle kitap okumayı yaygınlaştırmalıyız. Mesleğim icabı bir ağacın kitaba dönüşme sürecini iyi bilirim, çok meşakkatli bir süreç. Bundan dolayı Kitabın kıymetini bilmeliyiz.” diye ifade etti.

‘Paydaş üniversite öğrencileri kütüphane imkânlarından faydalanabilecekler’

Rektör Alma ayrıca Üniversitemizin kütüphane imkânlarından da şu şekilde bahsetti. “Şehit Bülent Yurtseven Kampüsünde 1000 metre kare alan üzerine kurulmuş olan Prof. Dr. Fuat Sezgin Kütüphanesi 250 kişilik kapasiteye sahip. Aynı zamanda Karaağaç Kampüsümüzde 100 kişilik bir kütüphanemiz daha bulunuyor. Kütüphanemizde; 30 adet bilgisayar,  çalışma odası, süreli yayınlar salonu, eğitim odası, grup çalışma salonu, günlük dergi okuma alanlarıyla öğrenci ve akademisyenlerimizin daha rahat ve konforlu bir şekilde vakit geçirmeleri amaçlanmıştır. Ayrıca kütüphanemizde 2.000.000 adet dijital materyal mevcut. Kısa bir zaman önce YÖK Anadolu Projesi kapsamında Ege Üniversitesi ile eşleşme durumu oldu. Paydaş üniversite ile yapılan çalışmalar kapsamında her iki üniversitede okuyan öğrenciler, ilgili üniversitelerin kütüphane imkânlarından faydalanabilecekler.”

• Yayımlama Tarihi: 31 Mart, 2021