Üniversitemizde Teknopark Kurulmasına Yönelik Komisyon Toplantısı Yapıldı

Üniversitemizde Teknopark kurulumuna yönelik komisyon, Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma başkanlığında toplandı. Komisyon toplantısına; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Demirtaş, Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi Koordinatörü Doç. Dr. Celalettin Gözüaçık, Teknoloji Transfer Ofisi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Canan Gülmez ve diğer komisyon üyeleri katıldı.

Iğdır’da geliştirilecek teknolojik bir buluşu ticari bir ürün, yöntem veya hizmet haline dönüştürmek ve bu yolla bölgenin ve ülkenin kalkınmasına katkı sağlamak amacıyla Üniversitemizde Teknopark kurulumu planlanıyor. Teknopark, AR-GE ağırlıklı faaliyetlerle bölgesel ve yerel ekonominin yeniden yapılanmasını sağlayacak ve yerel sanayinin modernizasyonunu teşvik edecek. Bu amaçla Üniversitemizdeki çalışmalara ilk olarak kurulum komisyonu oluşturularak başlandı. Akademik, ekonomik ve sosyal yapının bütünleşmesini sağlayacak olan Teknopark Iğdır’ın kurulumu ile ilgili ilk adımların atıldığı toplantıda yol haritası çizildi. Bu kapsamda kurulacak Teknopark bünyesinde bilgi ve ileri teknolojilere dayalı firmalar kurulabilecek, içinde yer alacak kiracı firmalara teknoloji transferi ve iş idaresi konularında destek sağlanabilecek.

• Yayımlama Tarihi: 17 Şubat, 2021