Üniversitemizde "TÜBİTAK Proje Hazırlama Eğitimi" Düzenlendi

Üniversitemizde, TÜBİTAK 2237B Proje Eğitimlerini Destekleme Programı kapsamında Mühendislik Teknolojileri ve Temel Bilimler alanlarında 6-8 Eylül tarihleri arasında proje hazırlama eğitimi verildi.

Eğitim programına; Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma'nın yanı sıra Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Demirtaş, proje yürütücüsü ve Iğdır Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer Gündoğdu, İstanbul Medeniyet Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. M. Nureddin Türkan, Bozok Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Mustafa Böyükata ve katılımcı akademisyenler iştirak etti.

Rektör Alma deneyimlerini paylaştı

Üç günlük proje eğitiminin ilk iki gününde katılımcılara, proje hazırlanırken mantıksal çerçevenin nasıl çizilmesi gerektiği, bütçenin hazırlanması ve faaliyetlerin uygulanması sürecinde satın alma kuralları anlatılırken; eğitimin son iki gününde ise katılımcıların proje fikirleri değerlendirilerek 1 adet proje yazıldı. Eğitim programının son gününde katılımcılara bir sunum gerçekleştiren Rektör Alma TÜBİTAK projeleriyle ilgili süreçler hakkında bilgi verirken, katılımcılarla kendi deneyimlerini de paylaştı.

Kapsamlı bir içerik sunuldu

Eğitim kapsamında yurt genelinde fen ve mühendislik alanlarında çalışan akademisyenler ile bu alanlardaki enstitülerde doktora eğitimlerinin son aşamasına gelmiş olan araştırmacılara bilgilendirmelerde bulunuldu. Program içeriği; proje hazırlama süreci öncesinde bilinmesi gerekenler, proje hazırlamada temel kavramlar, hipotez belirleme ve hipotez kurma, bilimsel araştırma konusunun seçimi, araştırmanın nasıl planlanacağı, araştırma sonuçlarının nasıl analiz edileceği, projenin nasıl yönetileceği ve nasıl dokümante edileceği gibi başlıklarla proje örnekleri üzerinden yapılan karşılaştırmaları kapsadı. Program sonunda katılımcıların kendi proje önerilerini üreterek hazır hale getirmelerini sağlayan çalıştay ve oturumlar da gerçekleştirilidi.

• Yayımlama Tarihi: 07 Eylül, 2020