Üniversitemizde Üretilen Organik Bal Satışa Sunuldu

Iğdır Üniversitesinin, DAP desteğiyle yürüttüğü bal verimini artırma projesinde üretilen organik çiçek balı Döner Sermaye İşletme Müdürlüğü tarafından satışa sunuldu.

Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma’nın koordinatörlüğünde yapılan organik çiçek balı projesini Doç. Dr. Hakkı Akdeniz yürütüyor. Söz konusu Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından desteklenen projede; Iğdır yöresindeki arıcılara öncülük etmek, bal verimi yüksek arı ırkı üretmeyi ve bal kalitesini yükseltmeyi hedefleniyor.

Üretilen ballar lisansüstü öğrencisi Burhan İldokuz tarafından Iğdır Üniversitesi Araştırma Laboratuvarı Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde tez çalışması konusu olarak da tüm yönleriyle incelenmektedir. Ayrıca Üniversitemizin ürettiği organik bal üniversite personeli ve tüketiciler tarafından büyük ilgi görmeye başladı.

IÜ Haber Merkezi

  • Yayımlama Tarihi: 27 Ağustos, 2020
  • Görüntülenme Sayısı: 772
Yazdır: