Vali Sarıibrahim’in eşi Hatice Sarıibrahim Halı Kilim Atölyemizi Ziyaret Etti

Iğdır Valisi ve Belediye Başkan Vekili H. Engin Sarıibrahim’in eşi Hatice Sarıibrahim, Üniversitemizin Halı Kilim Atölyesini ziyaret ederek kursiyerlerle sohbet etti.

Iğdır Üniversitesi Karaağaç Kampüsünde yer alan Halı Kilim Atölyesine bir ziyaret gerçekleştiren Vali ve Belediye Başkan V. H. Engin Sarıibrahim’in eşi Hatice Sarıibrahim’e Atölyeden sorumlu Öğr. Gör. Melahat Teleri ve Usta Öğretici Hatice Mengi eşlik etti. Halı ve kilim dokuyan kursiyerlerle sohbet eden Hatice Sarıibrahim’e, yapılan ürünler ve Serhat Kalkınma Ajansı’nın (SERKA) destekleriyle yürürlüğü giren ‘Gelenekten Geleceğe Mesleki Eğitim Atölyeleri Projesi’nin detayları hakkında bilgiler paylaşıldı. Söz konusu projenin yürütücüsü ve eğitmeni Öğr. Gör. Elif Kırkkeseli'nin yanında Dr. Öğr. Üyesi Cavit Polat, Öğr. Gör. Melahat Teleri ve Usta Öğretici Hatice Mengi eğitmenler arasında yer almakta. Proje sayesinde Iğdır ve çevresinde bulunan bitkilerden elde edilecek doğal boya yöntemlerini ve renklendirilmiş yöresel kilim dokuma öğretilmesi amaçlanmaktadır.

Ziyaret; hanımefendiye Halı Kilim Atölyesinde üretilen yün dokuma el çantanın hediye edilmesiyle son buldu.

• Yayımlama Tarihi: 20 Kasım, 2020