Her Çocuk Bir Fidan

Iğdır Bahçeşehir Koleji ilköğretim 1. sınıf öğrencileri Üniversitemiz Şehit Bülent Yurtseven Kampüsünde oluşturulan Bahçeşehir Koleji Ormanı’na fidan dikti. Öğrencilerle birlikte fidan diken Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, ağaç dikmenin öneminden bahsederek doğayı ve çevreyi korumada herkese önemli görev düştüğünün mesajını verdi.

Iğdır Üniversitesi Şehit Bülent Yurtseven Kampüsünde ilköğretim öğrencilerine yönelik fidan dikme etkinliği düzenlendi.  Düzenlenen etkinlikte Bahçeşehir Koleji ilköğretim 1. sınıf öğrencileri, Ziraat Fakültesi bünyesinde oluşturulan Bahçeşehir Koleji Ormanı’na fidan dikti. Renkli anların yaşandığı fidan dikme etkinliğine, Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma ve idari personeller katıldı. Minik öğrencilerle birlikte fidan diken Rektör Alma, çocuklara fidan dikmenin püf noktalarını anlattı.

‘Doğayı ve çevreyi korumada bizlere büyük görev düşüyor’

Gelecek nesillere yeşil ve yaşanabilir bir dünya bırakmanın gerekliliğine dikkat çeken Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, “Doğayı ve çevreyi korumada bizlere büyük görev düşüyor. Ağaçlar geleceğimiz açısından oldukça önemli. Toplumun çevreye olan duyarlılığını artırmak amacıyla bu tür etkinlikleri çok sık yapmamız gerekiyor. Doğayı tahrip eden değil, doğayı seven, koruyan ve doğayla iç içe bir yaşantıyı esas almalıyız. Bu nedenle, üniversitemizi ve kampüslerimizi daha güzel bir görünüme kavuşturmak için elimizden geleni yapmamız gerekiyor. Bu noktada geleceğimizin mimarı çocuklarımıza küçük yaşlardan itibaren doğa ve ağaç sevgisini aşılamalıyız. Fidan dikme etkinliğine katılan öğretmenlerimize ve destek veren arkadaşlara teşekkür ediyorum” diye konuştu.

‘Öğrencileri için farklı bir deneyim oldu’

Sınıf Öğretmeni Funda İzgü ve Kemal Kocer, ise Iğdır Üniversitesinin kendilerine tanıdıkları imkan için teşekkürlerini ileterek, “Öğrencilerimiz Hayat Bilgisi dersi “Doğada Hayat” teması kapsamında fidan diktiler. Öğrenciler için farklı bir deneyim oldu. Bahçeşehir Koleji olarak kalıcı ve öğrenci merkezli öğrenmenin gerçekleşmesi için eğitim sistemimizi iyi bir şekilde planlıyoruz.”dediler.

Fidan dikme etkinliği toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.

IU News Center

• Publishing Date: 14 May,2019