Rektör Alma’nın Tarımsal Öğretim Faaliyetlerinin Başlangıcının 175. Yıldönümü Mesajı

Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma Tarımsal Öğretim Faaliyetlerinin Başlangıcının 175. Yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Rektör Alma mesajında, ‘’Yaşamın sürdürülebilmesi için tarımsal ürünlerin üretilmesi ve güvenle tüketime sunulması bilimin ışığında eğitim ve deneyim gerektirmektir. Son bir yıldır yaşanan pandemi süreci bir ülke için en stratejik sektörden birinin tarım olduğunu ve dolayısıyla yerli, verimli ve sürdürülebilir tarımsal üretimin önemini bir kez daha hatırlatmıştır. Aynı zamanda, değişen iklim şartlarına bağlı olarak oluşan ve tarımı etkileyen kuraklığa karşı modern tekniklerin kullanımını ve akıllı tarım uygulamalarını daha fazla ön plana çıkarmaktadır.

Tarımsal eğitimin 10 Ocak 1846 yılında Ziraat Mektebi ile atılan ilk adımla başladığı bu topraklarda, Ziraat Fakültemiz de Tarımsal Yükseköğretim Kurumu olarak Ziraat Mühendisliği öğretimini sürdürmekte ve mesleğini tutkuyla icra eden Ziraat Mühendislerini ülkemize kazandırmaktadır. Bu gurur verici duygu ve düşüncelerle "Türkiye’de Tarımsal Öğretimin 175. Yılını" ve "Ziraat Mühendisleri Günü’nü" kutlarım. ’dedi.

IU News Center

• Publishing Date: 11 January, 2021