Rektör Prof. Dr. Gürel’den AK Parti Türk Devletleri ile İlişkiler Başkanı Zorlu’ya Ziyaret
Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Ekrem Gürel, AK Parti Türk Devletleri ile İlişkiler Başkanı Prof. Dr. Kürşat Zorlu’yu makamında ziyaret etti.
Ziyaretle birlikte Türk dünyasını akademik alanda bir araya getirecek olan stratejik organizasyon için geri sayım başladı.
Ankara’da gerçekleşen görüşmede Üniversitemiz ev sahipliğinde düzenlenmesi planlanan Uluslararası Zengezur Koridoru Kongresi’nin kapsamı, takvimi, paydaş yapısı ve Türk dünyasına sunacağı akademik katkılar etraflıca değerlendirildi.
"Türk Dünyası ile Akademik Köprüleri Güçlendiriyoruz"
Görüşmeye ilişkin değerlendirmelerde bulunan Rektör Prof. Dr. Ekrem Gürel, Üniversitemizin stratejik konumu gereği Türk dünyasına açılan en önemli bilim kapılarından biri olduğunu vurguladı.
Kongre hazırlıklarında kritik bir aşamanın geride kaldığını belirten Rektör Gürel, şu ifadeleri kullandı:
“Bölgesel ve uluslararası düzeyde bilimsel iş birliklerine büyük önem veriyoruz. Sayın Prof. Dr. Kürşat Zorlu ile gerçekleştirdiğimiz görüşmede, hayata geçireceğimiz Uluslararası Zengezur Koridoru Kongresi’nin içeriğini ve takvimini somut bir zemine oturtarak hazırlıklarımızda geri sayımı başlattık. Türk devletleri arasındaki akademik etkileşimi ve stratejik iş birliğini artıracak bu önemli organizasyona verdikleri kıymetli destekler ve nazik misafirperverlikleri dolayısıyla Sayın Zorlu’ya şükranlarımı sunuyorum.”
Türk dünyası ile tesis edilen stratejik iş birliğini güçlendirecek kongrenin detaylarının önümüzdeki günlerde kamuoyuyla paylaşılması beklenirken ziyaret, karşılıklı hediye takdimi ve hatıra fotoğrafı çekiminin ardından sona erdi.
Rektör Prof. Dr. Gürel’den AK Parti Türk Devletleri ile İlişkiler Başkanı Zorlu’ya Ziyaret