REGAİB KANvefatının 13. Sene-i devriyesinde Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ı anma programı

Bölgesel Ar-Ge Ekosistemi Hedefleyen Serhat Teknopark’ta Doluluk Oranı Yüzde 54’e Ulaştı!

Iğdır Üniversitesi bünyesinde faaliyetlerini yürüten Serhat Teknopark, kuruluşunun ilk yılında yüzde 54 doluluk oranına ulaştı.

Üniversite ile sanayi arasında iş birliğinin güçlendirilmesi ve katma değeri yüksek ürünlere yönelik Ar-Ge çalışmalarının yapılabilmesine imkân sağlayacak bölgesel ekosistemi oluşturmayı hedefleyen Serhat Teknopark, kuruluşunun ilk yılında %54 doluluğa ulaştı.

Bölgede altyapı, araştırma tesisleri ve disiplinler arası iş birliklerini teşvik eden destekleyici bir ekosistem sağlayan Serhat Teknopark, kuruluşunun birinci yılında toplam 12 firma ve 20 projenin hayata geçirilme sürecini başlattı.

Serhat Teknopark, büyümeye devam ederken bölgesel ekonomik kalkınmanın katalizörü rolünü daha da güçlendirmeyi hedefliyor. Serhat Teknopark, inovasyonu ve teknolojik ilerlemeyi teşvik eden sağlam bir ekosistem yaratmak için akademik kurumlar, sektör liderleri ve devlet kurumlarıyla ortaklıklarını genişletmeyi de sürdürüyor.

Serhat Teknopark; uzman kadrosu, Teknoloji Transfer Ofisi, SERglobe Kuluçka merkezi ve S-LAB Prototipleme Atölyesi hizmetleri ile ar-ge projelerinizi bekliyor.

Teknopark bünyesinde desteklenen mevcut projeler arasında şunlar yer alıyor;

• GLPI Yazılımının Geliştirilerek, Yeni Nesil Altyapı, Özellik ce Tasarım Hazırlanması,
  • Veri Raporlama Sistemi,
  • Perfomans Monitoring Tool,
  • Dijital Veri Güvenliği,
  • Bimasraf Hakediş Uygulaması ve E-Dönüşüm Entegratörlük Sistemi,
  • Lifli Polimer İçerikli Şeritler Kullanarak Yapısal Olmayan Duvarların Deprem Performansının Arttırılmasına Yönelik Ürün Geliştirilmesi,
  • Mobil Uygulamalarına Yönelik A/B Testing Geliştirilmesi,
  • Iğdır Bölgesinde Doğal Olarak Yetişmekte Olan Kamiş Türlerinin Yurt İçi Kullanım ve İhracata Uygun Türlerinin Belirlenmesi, Toplanması, İşlenmesi Ve Pazarlanması,
  • Yeni Nesil Yapay Zekâ Tabanlı Arama Motoru Optimizasyon ve İçerik Öneri / Geliştirme Sistemi.
  • Lazer Epilasyon Cihazları İçin Kontrol Ünitesi Yazılımının Geliştirilmesi ve Yerlileştirilmesi
  • Çevrimiçi Alışveriş Rehberi ve Fiyat Karşılaştırma Platformu

Basın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü 22 Şubat 2024

Rektör Alma’dan Iğdır İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Tingiş’e Hayırlı Olsun Ziyareti
IRektörümüz Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, Iğdır İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne  atanan Ahmet Tingiş'i makamında ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerinde bulundu.