Öğrenci Topluluklarımızdan ABD’deki Üniversitelerin Gazze Eylemlerine Destek Gösterisi!

Üniversitemiz öğrenci toplulukları tarafından Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını protesto etmek için gösterilere katılan öğrencilere destek olmak ve öğrencilere yönelik orantısız güç uygulamasını kınamak amacıyla gösteri düzenlendi.

Şehit Bülent Yurtseven Kampüsü girişinde yapılan basın açıklamasında, İsrail devletinin 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'nde kadın, çocuk, sivil ayrımı gözetmeksizin apaçık bir soykırım uyguladığına dikkat çekildi.

Geçen altı ayda 14 bin 695’i çocuk, 9 bin 670’i kadın olmak üzere 34 bin 456 Filistinli yaşamını yitirdiği ve 77 bin 575 kişinin de yaralandığı anımsatılırken İsrail’in insanlık dışı bu uygulamalarına dünyanın artık sessiz kalmaması gerektiği vurgulandı.

“Gazze Eylemleri, Dünyadaki Vicdan, Ahlak ve Erdem Sahibi İnsanların Çığlığıdır”

Açıklamada ardından şu ifadelere yer verildi:

“Geçtiğimiz günlerde ABD'de Columbia Üniversitesinde başlayan ve farklı eyaletlerdeki üniversitelere de yayılan Gazze eylemleri, dünyadaki vicdan, ahlak ve erdem sahibi insanların çığlığıdır. Her ne kadar Gazze eylemlerine katılan öğrenciler orantısız güçle, uzaktan eğitim kararlarıyla bastırılmaya çalışılsa da barıştan, huzurdan, adaletten ve insan haklarından yana olanların sesini kısmayı kimse başaramayacaktır.

Iğdır Üniversitesi Öğrenci Toplulukları olarak vicdan sahibi üniversite öğretim üyelerine ve öğrencilerine karşı uygulanan zorbalık, tehdit, gözaltı, görevine ve işine son verme gibi yıldırma girişimlerini, temel insan hakları ve akademik özgürlüğe vurulmuş bir darbe olarak kabul ediyoruz. Mazlumların haklarını savunma konusunda kendilerini sorumlu hisseden vicdanı hür, ruhu özgür tüm akademisyenlerle öğrencilerin yanlarında olduğumuzu beyan ediyoruz. Dünyada mazlum Filistin halkının sesi olan tüm akademisyen ve öğrencilerimize gerek sosyal medya üzerinden gerekse mail yoluyla destek mesajlarımızı ulaştıracağız.

Bu noktada uluslararası akademik camiayı da İsrail vahşetine karşı durmaya davet ediyoruz!”

Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma ile akademik ve idari personellerimizin de katıldığı gösteride, basın açıklamasının ardından Filistinliler için dualar okundu ve İsrail aleyhine sloganlar atıldı.

Öğrenciler gösteride İngilizce ve Türkçe hazırlanmış “Filistin’de soykırım var”, “Bebek katili İsrail”, “Özgür Gazze” gibi yazılı dövizler de taşıdı.

Basın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü 30 Nisan 2024

Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Tülek’in COST Avrupa İş Birliği-TÜBİTAK Projesi Kabul Edildi
Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Tülek’in araştırmacı olarak görev alacağı "Organofosfatlı Pestisit Kalıntılarının Zno/Rgo Nanopartikülüne İmmobilize Lakkaz ile Giderimine Yönelik Biyoteknolojik Yaklaşımlar" başlıklı proje, COST Avrupa İşbirliği Programı (European Cooperation in Science and Technology- COST Association) kapsamında desteklenmeye değer bulundu.