REGAİB KANvefatının 13. Sene-i devriyesinde Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ı anma programı

TÜBİTAK 2209-A Programında Üniversitemizden Önemli Başarı!

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu’nun (TÜBİTAK) 2209-A programı kapsamında 32 projesi desteklenmeye layık görülen Üniversitemiz, proje bazlı başarılarına bir yenisini daha ekledi.

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) tarafından yürütülen “2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı” 2023/2 dönemi kapsamında yapılan başvuruların destek sonuçları açıklandı.

Buna göre Üniversitemizin program kapsamında sunduğu 32 proje destek almaya hak kazandı. Böylece Üniversitemizin 2023 yılı içerisinde destek almaya hak kazanan proje sayısı 75’e yükseldi.

Projeleri kabul edilen öğrencilerimizi ve danışmanlarını tebrik eden Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, yaptığı açıklamada şunları kaydetti;

“Üniversitemiz, TÜBİTAK’ın öğrencilerimizin araştırma ve projelerini desteklemek adına sunduğu 2209 A programından bu dönem de önemli ölçüde destek almayı başardı. Her geçen yıl destek alan proje sayımızın katlanarak artması bizim için mutluluk verici. 2021 yılından bugüne 137 projemize destek verildi. Projeler içerisinden destek almaya hak kazanan 75 proje ise 2023 döneminde kabul edildi. 2023 yılı ikinci döneminde Ziraat ve Fen-Edebiyat Fakültelerimizden 5'er, Sağlık Bilimleri Fakültemiz ve Tuzluca Meslek Yüksekokulumuzdan 4'er, Spor Bilimleri Fakültemiz ile Teknik Bilimler ve Sağlık Meslek Yüksekokullarımızdan 3'er, İlahiyat Fakültemizden 2, İktisadi ve İdari Bilimler, Mühendislik ve Uygulamalı Bilimler Fakültelerimizden ise 1’er projemiz destek almaya hak kazandı. Destek almaya hak kazanan toplam 32 projemizin mimarlarına tekrar teşekkür ediyorum.” dedi.

Üniversitemizde proje ve araştırma kültürünün hızla geliştiğini görmenin gurur verici olduğunu belirten Rektör Alma, araştırmacılara projelerini hayata geçirme sürecinde gereken tüm desteği sağlayacaklarını bildirdi.

Basın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü 25 Mart 2024

“60. Kütüphane Haftası” Etkinlikleri, Rektör Vekili Erşahin’e Kitap Takdimiyle Başladı
Iğdır Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı İbrahim Kabalak ile aynı birimde görev yapan Kütüphaneci Ercan Ergin, “60. Kütüphane Haftası” münasebetiyle Rektör Vekilimiz Prof. Dr. Sabit Erşahin’e ziyaret gerçekleştirdi.