Üniversitemizde “Beyaz Önlük Giyme Töreni”  Düzenlendi

Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Fakültesi tarafından 2024-2025 eğitim-öğretim yılında Hemşirelik Bölümü öğrencileri için “Beyaz Önlük Giyme Töreni” düzenlendi.

Üniversitemizde “Beyaz Önlük Giyme Töreni”  Düzenlendi

Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Fakültesi tarafından 2024-2025 eğitim-öğretim yılında Hemşirelik Bölümü öğrencileri için “Beyaz Önlük Giyme Töreni” düzenlendi.

Karaağaç Kampüsü 15 Temmuz Şehitleri Konferans Salonu’nda düzenlenen törene Iğdır Valisi Ercan Turan, Rektörümüz Prof. Dr. Ekrem Gürel, Ticaret Bakan Yardımcısı Sezai Uçarmak, Genel Sekreterimiz Ahmet Kızılkurt, akademik ve idari personeller, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından açılış ve protokol konuşmaları yapıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Necmettin İşci, beyaz önlük giyen öğrencileri tebrik ederek şunları söyledi:

“Bugün burada, sağlık alanında meslek hayatlarına ilk adımlarını atan siz değerli öğrencilerimizin heyecanını ve gururunu paylaşmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Beyaz önlük, sadece mesleki bir simge değil, aynı zamanda sorumluluk, özveri ve insanlığa hizmet etme bilincinin de bir göstergesidir. Sizlerden beklentimiz; etik ilkelere bağlı, insan haklarına saygılı ve mesleğine gönülden bağlı bireyler olarak yetişmenizdir. Eğitim hayatınız boyunca edineceğiniz bilgi ve deneyimlerin, meslek yaşamınızda sizlere ışık tutacağına inanıyorum. Bu anlamlı günde hepinizi gönülden tebrik ediyor, başarılarla dolu bir meslek hayatı diliyorum.”

Rektör Gürel: "Beyaz önlük, insan hayatına dokunmanın kutsal bir yükümlülüğüdür"

Törende konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Ekrem Gürel, öğrencilerin beyaz önlük giymesinin anlam ve önemine değinerek bu özel günün sağlık eğitimi açısından bir dönüm noktası olduğunu ifade etti. Rektör Gürel  konuşmasında şu sözlere yer verdi:

“Beyaz önlük, sadece bir giysi değil; aynı zamanda bilgi, sorumluluk ve insan hayatına dokunmanın verdiği kutsal bir yükümlülüğü temsil eder. Sağlık hizmetleri, yüksek bir özveri ve mesleki disiplin gerektirir. Bugün burada önlük giyen öğrencilerimizin bu bilinçle yetiştiğine inanıyor ve gelecekleri adına umutla bakıyoruz. Sizleri yetiştiren akademisyenlerimize, ailelerinize ve bu başarıda emeği geçen herkese teşekkür ediyor, sevgili öğrencilerimize başarılarla dolu bir meslek hayatı diliyorum.”

Bakan Yardımcısı Uçarmak: "Sağlık alanında eğitim, geleceğe yapılan en büyük yatırımdır"

Törende konuşan Ticaret Bakan Yardımcısı Sezai Uçurmak, sağlık alanında eğitim gören gençlerin önemine değinerek bu anlamlı günün tüm katılımcılar için gurur verici olduğunu ifade etti. Bakan Yardımcısı Uçurmak şöyle devam etti:

“Bugün burada sizlerle birlikte olmaktan büyük memnuniyet duyuyorum. Beyaz önlük, sağlık mesleğinin bir sembolü olmakla birlikte aynı zamanda bir sorumluluk bilincini de beraberinde getirir. Sizler, yarının sağlık ordusunu oluşturacak bireyler olarak çok kıymetli bir yoldasınız. Eğitim sürecinizde edineceğiniz bilgi, deneyim ve değerlerle toplumun sağlığına yön verecek, insanlığa umut olacaksınız. Sizleri, ailelerinizi ve kıymetli akademisyenlerinizi gönülden tebrik ediyor, başarılar diliyorum.”

Vali Turan: "Toplumun sağlığı sizlere emanet"

Sağlık alanında eğitim gören gençlerin üstleneceği sorumluluklara dikkat çeken Iğdır Valisi Ercan Turan ise “Bugün burada sağlık alanının gelecekteki neferleri olan gençlerimizin ilk adımlarına tanıklık etmekten büyük memnuniyet duyuyorum. Beyaz önlük, aynı zamanda güvenin, şefkatin ve umudun simgesidir. Sizler sadece bireylere değil, toplumun genel sağlığına katkı sunacak bireyler olacaksınız. Mesleğinizi hakkıyla icra ederken, etik değerlerden sapmadan, insan onuruna yakışır şekilde görev yapacağınıza olan inancımız tamdır. Hepinizi tebrik ediyor, başarılar diliyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından dereceye giren öğrencilere yüksek onur ve onur belgeleri takdim edildi.

Törenin devamında tüm öğrenciler sahneye gelerek meslek yemini edip toplu fotoğraf çekildiler.

Programın ardından Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü öğrencileri tarafından materyal sergisi açıldı.

Protokol üyeleri sergiyi gezerek Materyaller hakkında bilgi aldılar.  


 


Bu gönderiyi paylaş
Etiketler