REGAİB KANvefatının 13. Sene-i devriyesinde Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ı anma programı

Üniversitemizin TÜBİTAK’taki Büyük Başarısı YÖK Raporunda!

Üniversitelerin kendilerine ait geçmiş verileri dikkate alınarak yapılan hesaplamalara göre Iğdır Üniversitesi, TÜBİTAK projeleri sayısında en istikrarlı başarı gösteren ilk 3 üniversite arasında yer aldı.

Üniversitemizin TÜBİTAK’taki Büyük Başarısı YÖK Raporunda!

Yükseköğretim Kurulu tarafından “Üniversite İzleme ve Değerlendirme Genel Raporu-2023” yayımlandı.

Raporda Üniversitemizin TÜBİTAK proje sayısında yakaladığı büyük başarıya da vurgu yapıldı.

Rapora göre Üniversitelerin kendilerine ait geçmiş verileri dikkate alınarak hesaplama yapıldığında Iğdır Üniversitesi, en istikrarlı başarı gösteren ilk 3 üniversite arasında yer aldı.

Konuya ilişkin bir değerlendirmede bulunan Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, “Üniversitemiz son yıllarda büyük bir ivme yakalayarak bilimsel çalışmalarıyla adından sıkça söz ettirir bir noktaya ulaştı. Bu durum, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığımızın da raporuna da yansıması bizim için mutluluk verici. Özellikle TÜBİTAK’ın sunduğu imkânları en iyi şekilde değerlendirmeye gayret gösteriyoruz. 2008 yılında kurulmuş yeni bir üniversite olmamıza rağmen proje ve araştırma kültürümüzün hızla gelişmesi bizi gururlandırıyor. Yenilikçi, üreten, paylaşan, dinamik ve toplumun dertleriyle dertlenen bir üniversite olma yolumuzda bizi daima destekleyen Yükseköğretim Kurulu ve TÜBİTAK Başkanlıklarına bir kez daha teşekkür iletiyorum. Ayrıca geliştirdikleri projelerle Üniversitemizin çıtasını hızla yükselten akademisyen ve öğrencilerimizi bir kez daha tebrik ediyorum.” dedi.

Basın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü 28 Aralık 2023

Üniversitemiz, Aşık Veysel'i Vefatının 50. Yılında Ses Getiren Bir Programla Andı!
“2023 Âşık Veysel Yılı" etkinlikleri kapsamında, Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi Müzikoloji Bölümü tarafından "Âşık Veysel" adlı biyografik türkülü tiyatro oyunu sahnelendi.